Fredrik Holm: Vänd pyramiden!

Lör 26 okt kl 14. Café Gjuteriet, Verkstadsgatan 1.  Fri entré

fredrik_holm_webb
Fredrik Holm har för Gröna Bilisters projekt ”Gröna kommuner på väg” skrivit boken ”Vänd pyramiden! Planera för en hållbar mobilitet” med ekonomiskt stöd av Trafikverket. Vänd pyramiden i trafikplaneringen så att fotgängaren kommer i första rummet! Det ger de bästa förutsättningarna för en hållbar mobilitet i våra tätorter.

Så i framtiden kommer inte bilarnas utsläpp att vara den stora stridsfrågan, utan vilken plats de får ta i våra samhällen. En planering som konsekvent sätter fotgängarna först, därefter kollektivtrafiken, cykeln och bilen, leder till levande, trygga och välmående tätorter. Det har mängder med städer världen över redan visat. Med samma planering ger man också bättre möjligheter för den biltrafik som verkligen behövs i våra tätorter. För att kunna vända på pyramiden behöver fyrstegsprincipen tillämpas mer och bättre än den gör idag.

Fredrik Holm gav 1998 tillsammans med Bo Thunberg ut klassikern ”Handla miljövänligt”och har sen dess gett ut en rad böcker inom miljöområdet.

En kommentar

Kommentarer är stängda.