Hur gör en enskild människa för att skydda demokratin?

Filosofiskt café om vårt behov av demokrati. Inledare Carlgöran Holm.

Tingvallakyrkans café onsdagen 3 april mellan kl 18 och 21
Det kommer att finnas kaffe/te + smörgås för 45:-/styck.

Det som började med nedsättande tillmälen, inledningen till dehumaniseringen, fortsatte med isolering i gettot, och resulterade i mord. Det har hänt, det kan hända igen. Ignorera inte det som händer omkring dig nu, för jag känner igen denna början. Man ser den överallt, inte minst i e-forumens kommentarsfält på internet, där avhumaniseringen av människor görs lätt och utan eftertanke.Vänj dig aldrig, blunda inte för det obekväma, för tecken som kan förebåda ondska. Höj din röst för rättvisan, fånga ögonblicket när din röst kan ändra på det påbörjade onda och var med och skapa en bättre värld.
Hédi Fried ur Handbok för demokrater