Vad gör fake facts och fake news med akademin och journalistiken?

Peter_Wolodarski_2015-10-26_002

Torsdag 21 februari 2019 kl. 13.30 – 15.00.
Fryxellsalen 1B306 på universitet. Fri entré
Flera av den liberala demokratins grundpelare idag befinner sig under hård press. Specifikt är syftet att belysa hur både den fria pressen och den fria akademin utmanas av ett uppskruvat debattklimat där frågor om sanning, falska nyheter och åsiktsfrihet är återkommande diskussionspunkter. Till detta samtal är Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski inbjuden gäst och han kommer att samtala med professor Henrik Örnebring, professor i medie- och kommunikationsvetenskap. Samtalet kommenteras av statsvetare från Karlstads universitet. Moderator är Malin Rönnblom.

Arrangemanget är ett samarbete med statsvetenskapen vid universitetet och riktar sig till både forskare vid universitetet och en intresserad allmänhet. Samarr. med Karlstads bokcafé.