Sanningskonst – samtal om ett författarskap

 Lör 27 okt kl 14 på Café Gjuteriet

Jonsson och Lindqvist

Boken ”Sanningskonst” är en infallsrik och spännande samtalsbok mellan Stefan Jonsson och Sven Lindqvist och samtalet kretsar, boken igenom, kring Lindqvists omfattande författarskap alltifrån debuten 1956 med ”Ett förslag” över Lindqvist böcker kring reklam, Kina och Latinamerika, den inflytelsrika Gräv där du står, de omskrivna En Älskares och En gift mans dagbok till de omdiskuterade Utrota varenda jävel, Antirasister mfl.

Jonssons frågor och resonemang kring de olika böckerna ger Lindqvist möjlighet att förklara och utveckla de problemställningar han berört i sina inflytelserika böcker. Om dessa mångfacetterade samtal kommer Jonsson att berätta och kommentera så att vi bokcafédeltagare får en chans att också vara en del i detta engagerade samhälls- och sanningssamtal.

Stefan Jonsson är litteraturvetare och professor i Linköping vid institutionen för migration, etnicitet och samhälle, författare, debattör och skribent i DN. I en rad essäböcker har han berört frågor kring mångkulturalism, rasism postkolonalism. Nu i år har Jonsson tillsammans med författaren Sven Lindqvist skrivit en litteraturbiografi kring Lindqvist samlade författarskap.
Entré: 80 kr, Medlemmar i bokcafét, studerande 50 kr