Funktionär på Gräv 2023 i Karlstad?

Den 31 mars –1 april hålls Gräv 2023 i Karlstad. Gräv är Föreningen Grävande journalisters årliga seminarium, och den största och mest uppskattade konferensen för svenska journalister. Här samlas mediefolk från Sverige och andra länder för att lära sig mer om undersökande journalistik och utbyta erfarenheter.

Bland de runt 50 föreläsarna märks Pulitzervinnaren Jo Becker från New York Times som har granskat bland annat Vladimir Putin, stormingen av parlamentet i USA 6 januari 2021, och den globala högerextremismens framväxt, bland annat i Sverige. Till Karlstad kommer också bland andra Anna Myroniuk från Kyiv Independent, som har visat världen hur det går att granska den egna, Ukrainas, militär, också när Ukraina är utsatt för Rysslands anfallskrig och den prisbelönte norske författaren Björn Olav Jahr som har avslöjat två av Norges största rättsskandaler samt de svenska journalisterna Mats Hellmark och Anna Froster från Sveriges Natur som pratar om hur man kan granska skogsindustrin.

Läs mer om föreläsarna och programmet på

https://www.gravseminariet.se/

Programmet uppdateras kontinuerligt med fler spännande föreläsningar.

Nu har du chans att få lyssna på några av föreläsarna – och att hjälpa oss att göra ett riktigt bra seminarium genom att vara funktionär.

Vi behöver bland annat funktionärer som står vid entrén för att registrera besökarna när de kommer och som senare under dagen kollar att de som kommer förbi är registrerade, och som föreläsningsvärdar. Som föreläsningsvärd finns du i någon av föreläsningssalarna, hälsar välkommen och sköter praktiska saker som att se till att föreläsningarna avslutas i tid så att nästa föreläsning kan börja på utsatt klockslag. Vi kommer också att behöva funktionärer som ansvarar för tekniken i föreläsningssalarna. Skriv gärna i din anmälan om du har teknisk kompetens.

I entrén och som föreläsningsvärd arbetar du 9-13 eller 13-17, ett pass på fredagen och ett pass på lördagen.

Övrig tid får du lyssna på föreläsningarna och du får förstås lunch och fika båda dagarna.

Har du frågor? Mejla 

therese.fjellman@svt.se

Det är också till Therese som du anmäler dig så fort som möjligt och senast den 29 januari

Hoppas vi ses på Gräv!