Dags för höstens andra filosofiska café

Filosofiskt café. Onsd 9 nov kl 18-20 i museicaféet. Vegetarisk soppa från 17.30 (80 kr) Ekofilosofi, vad är det? Pia Skoglund, verksam på Karlstads universitet, inleder ett samtal om miljö, komplexitet, etikens problem och funktionalitetens (r-)evolutionära möjligheter. Fri entré.

Karlstad bokcafé bjuder in till höstens andra filosofiska café på temat ekosofi och miljöfrågor. Pia skoglund skriver själv om innehållet på följande sätt:

”Ekofilosofi var ju under många år ett ämne på universitetet. Karlstads univeristet var det enda i Europa som hade en sammanhållen ekofilosofiutbildning på A,B och C-nivå. 2013 lades ämnet ner, men våra grundläggande frågor om miljöproblematikens eventuella rötter i kulturen blir alltmer aktuella och uppmärksammade. Jag arbetar och undervisar som ekofilosof på miljövetenskapen på universitetet, skriver en del, undervisar på andra universitet, föreläser o samtalar i ett flertal sammanhang. Miljöfrågan är en sorts brännpunkt där filosofiska frågor om makt, ansvar, människo- och natursyn, syn på kunskap etc möts på ett djupgående och ibland mycket utmanande sätt. Kvällens filosofiska café kommer att öppna för ett fördjupat samtal om miljö utifrån deltagares tankar. Och också att bredda förståelsen för vad ekofilosofi är. Det finns så mycket mer – och annat – än Arne Naess och djupekologin.