Carlgöran Holm om Diderot

Bokcaféts Carlgöran Holm föreläser om Diderot i Museiföreningens och Humanistiska föreningens regi
Torsdag 29 december kl 14.00 på Värmlands Museum: ”Denis i repris”

Denis Diderot sammanställde under 1700-talets andra hälft den första stora franska encyklopedin. Carlgöran Holm talade i höstas om Diderot som bildningsspridare och inspiratör. Föredraget blev så uppskattat att vi nu arrangerar ett da capo – Denis i repris – tillsammans med och på Värmlands Museum

Det finns en speciell anledning för oss i Karlstad att uppmärksamma Diderot: Ett exemplar ur en av de första utgåvorna av hans encyklopedi finns bevarat på Karlstads stadsbibliotek, som en del av stiftsbibliotekets samlingar.

Välkommen till Värmlands Museum på mellandagsföreläsning. Fritt inträde!

Annonser