Värmlänningarna 2024 tillbaka till Gropa med mer kärlek än någonsin! 

Som medlem i Karlstad Bokcafé får du rabatt på inträdet till Värmlänningarna som spelas i Gropa vid Ransäters hembygdsgård 21,22,29 och 30 juni. Medlemspris 380:- (ordinarie pris 420:-). Biljetter bokas via Scalateatern på telefon 054-190080. Ange vid bokningen att du är medlem i Karlstad Bokcafé för att ta del av medlemsrabatten.

F. A. Dahlgrens sång- och folklustspel Värmlänningarna skrevs 1846 och är en färgstark kärlekshistoria om den rike bondsonen Erik och den fattiga torparflickan Anna. Paret är innerligt förälskade, men en infekterad familjefejd står i vägen för deras kärlek. Bland torp och nyslagna åkrar, i en bygd präglad av plikt och tradition, drömmer de nyförälskade sig bort. Men är det ens möjligt att trotsa sina föräldrars viljor? Kan deras kärlek till varandra vinna?

Olof Wretling har stått för regi de senaste 10 åren och varje år har han gjort något extra med föreställningen. I år kommer kärleken stå i centrum på en helt ny nivå med kyrklig vigsel på riktigt vid varje föreställning.

Klara Nilsson som för 10 år sedan spelade Anna kommer tillbaka och gör ett omtag med samma roll. Samma år som Klara var Anna gestaltade operasångaren Wiktor Sundqvist Erik, i år kommer han tillbaka som drängen Anders! Tillsammans med kära återseenden som Ole Alexander Bang i rollen som Erik, Sofia Wretling som pigan Stina tillsammans med sin dräng Jakob Hultcrantz Hansson och Fredrik Sjöstedt som Löparnisse riktar sig årets uppsättning till hela familjen.